ההורות היא אחת החוויות המשמעותיות ביותר בחיים הבוגרים. היא זהות מתפתחת אשר מהווה עבור רובנו חוויה מעשירה ומתגמלת. יחד עם זאת, הורים רבים סובלים לא מעט מאשמה, מאכזבה ומרגשות שליליים אחרים במסגרת הורותם. האם מדובר במצב קיומי בלתי נמנע? אילו תהליכים עשויים להקל ולהיטיב? כיצד אפשר להבין את החוויה ההורית ולשפר אותה? האם ומתי אדם זקוק/ה לעזרה בהורות? ומה ההבדל בין הדרכת הורים, ייעוץ וטיפול?
הניסיון להיות הורים טובים כיום נתקל בתהיות עמוקות לגבי מהותה של “הורות נכונה”. הספר מבקש לסייע בהבנת הפסיכולוגיה של ההורות ולהאיר כיוונים אפשריים למימוש מיטבי יותר של אבהות ואימהות. הספר מיועד לציבור הרחב ולאנשי מקצוע בתחומי הטיפול החינוך והבריאות.
הספר פונה לכל הורה סקרן ומתעניין, המבקש להתעמק במחשבתו על ההורות כהוויה ברת שיפור. מתוארים בו שלבי התפתחות בהורות וסגנונות הורות שונים, ודילמות הוריות שונות.
לאנשי מקצוע העובדים עם הורים מתוארים סיפורי משפחות, לצד תיאור ופירוט של מגוון סוגי ההתערבות הטיפולית האפשריים, משמעות הבחירה בכל סוג התערבות ומורכבות היחסים המתהווים במרחב הטיפולי. מתואר מודל עבודה של ‘טיפול פסיכודינמי בהורות’, טיפול רגשי ממוקד המיועד לאדם שכהורה חווה רגשות לא קלים לאורך זמן כלפי ילדיו או כלפי עצמו.
הורות במחשבה שנייה, להיות הורה – רגשות, מחשבות ומעשים
הצטרפות לרשימת הדיוור
אם אתם אנשי מקצוע המעוניינים ליטול חלק בפעילויות האיגוד ורוצים בקידום מטרותיו, הנכם מוזמנים להרשם כחברים