ועד האיגוד: אריה אבנרי, ד"ר שרה אבין, נעמה בר שדה, ימימה גולדברג, מיכל גולדשמידט,
ד"ר קרן הנץ גמליאל, פרופ' ריקי פינצי דותן, פרופ' לילי רוטשילד יקר – יו"ר. ועדת הביקורת: ד"ר ליאוניד ברואודה, מיריי דנון
חברי איגוד יקרים,
וועד האיגוד מאחל לכם, לקראת השנה החדשה שנה של חוסן והתמודדות עם האתגרים האישיים והמקצועיים שבפנינו,
ולתכניות לפסיכותרפיה – שנת הכשרה פורייה ומוצלחת.
אנו מביעים תקווה להשבת החטופים והחטופות ולשלום החיילים והחיילות.
השנה האחרונה היתה מטלטלת והפגישה אותנו עם אובדן, עצב, בעתה, ערעור תחושת ביטחון מול האירועים הטראומטיים והמשך השסעים והקרעים בחברה.
בצד זה, ההתגייסות של אנשי בריאות הנפש לטיפול, למעורבות ולסיוע בהתמודדות של נפגעי הטראומה, של העקורים ושל המטופלים המתמודדים עם חרדה ותחושת חוסר וודאות, הדגישה את תרומת וחשיבות אנשי בריאות הנפש להתמודדות של הפרט והקהילה ולחוסן החברתי.
ההתמודדות עם האתגרים הללו הציבו בפנינו צורך ללמידה ולהעשרה של הידע המקצועי שלנו בסוגיות של התמודדות בעת טראומה לאומית. בתוך זה, נדרשת גם תשומת לב לתהליכים ולהתמודדות של המטפלים עם טראומה ועם אובדנים.
כדי לעמוד באתגרים אלה קיימנו בשנה החולפת מספר ימי וערבי עיון שעסקו בהעשרת הידע ובהתבוננות על האתגרים בהתמודדות של המטפל עם ההרס מבחוץ ומבפנים ועם טראומות ואובדנים. קיימנו יום עיון שעסק בהרסנות שאינה מכלה והתמודדות עם הרסנות, ערב עיון אשר עסק בעקרונות תמיכה באנשי טיפול בשעות קשות, והרצאה על מניעת אובדנות בטראומה לאומית.
כמו כן, גיבשנו באתר של האיגוד מאגר מידע עם קובץ מאמרים, הרצאות וכלים טיפוליים, העוסקים בהתמודדות בעת מלחמה.
עם כניסת השנה החדשה, נמשיך לעסוק בסוגיות אלה עם תשומת לב מיוחדת לתהליכים ולהתמודדות של המטפלים בעת הזו.
בחודש אוקטובר שנה זו, נתחיל בסדרת הרצאות העוסקת ב 'ייסורי הנפש של המטפל.ת בטראומה מינית'. במסגרת שיתוף פעולה עם התכנית הלאומית למניעת אובדנות שבמשרד הבריאות, נתחיל בחודש נובמבר שנה זו בסדרת הרצאות העוסקת ב 'מסע של הפרט, המשפחה והמטפל בהתמודדות עם אובדנות'.
וועד האיגוד פעל השנה וימשיך בפעילות המקצועית מול גופים ציבוריים מקצועיים, האמורים לתת מענה של טיפול נפשי, ובהשתתפות פעילה בוועדת הבריאות בכנסת בנושא 'התוכנית הלאומית לחוסן ובריאות נפשית בישראל' ובנושא הטיפול בנפגעי ונפגעות טראומה מינית. מטרת הפעילות היא להביא לידיעת הציבור המקצועי וציבור המחוקקים את חשיבות קיומם של תנאי סף למתן פסיכותרפיה על ידי אנשי מקצוע עם הכשרה מיטבית ועדכנית בתחום בריאות הנפש./
האיגוד אף מקיים קשר מתמשך עם ראשי התכניות לפסיכותרפיה המוכרות על ידי האיגוד, לדיון בתכני הידע, ההכשרה וההתמקצעות בפסיכותרפיה בימי מלחמה. אתר האיגוד מתעדכן באופן שוטף וניתן לראות בו את הרשימה העדכנית של התכניות לפסיכותרפיה המוכרות על ידי האיגוד.
נמשכת ההרשמה לסדרת הרצאות העוסקת בתהליכים המטלטלים את שדה הנפש של מטפלים בטראומה מינית:
האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה מזמין אתכם.ן להשתתף
בסדרת ערבי עיון בנושא:
ייסורי הנפש של המטפל.ת בטראומה מינית המפגשים יתקיימו בזום, והקישור ישלח לנרשמים לקראת ערבי העיון.
מפגש ראשון: יום ג' 29.10.24, בשעה 20:30 דברי פתיחה – פרופ' לילי רוטשילד יקר, יו"ר האיגוד פרופ' דנה אמיר– שתי תצורות של טראומה מינית וטביעתן בהעברה ובהעברה הנגדית: פגיעה בחיי הנפש המיניים, ופגיעה בחיי המין הנפשיים. ד"ר יעל דשא – מסע המטפלת דרך רעילות מדבקת בטיפול בנפגעי ונפגעות טראומה מינית. הנחייה: נעמה בר שדה לתקצירים ולמרצים מפגש שני: יום ג' 17.12.24, בשעה 20:30 ד"ר דני לוי- העברת נגד דיסוציאטיבית, לא מודע לא מודחק בשדה כפיית החזרה- משמעויות תיאורטיות וקליניות. ד"ר עפרה אשל- לא-מודע לא-מודחק, העברה-נגדית דיסוציאטיבית ומעבר להעברה-נגדית. מפגש שלישי: יום א' 19.1.25, בשעה 20:30 ד"ר חנה אולמן– אהבה זה כואב: גלגולי אהבת המטפל.ת בטראומה מינית. ד"ר אפי זיו– כשהשלישי החברתי רווי בטראומה: הרהורים קאונטר-טרנספריאלים על מיניות וטראומה אחרי מהפיכת #METOO. מפגש רביעי: יום ג' 25.2.25, בשעה 20:30 פאנל המרצים: מרחבי חופש ההיות של המטפל.ת בנפגעות ונפגעי טראומה מינית.
ההרצאות תוקלטנה בחלקן, בהתאם להנחיות המרצות.ים, ויינתנו לצפייה לנרשמים למשך חצי שנה. ניתן להירשם למפגשים בודדים בעלות של 50 ₪ למפגש לחברי איגוד ו- 80 ₪ למי שאינם חברי איגוד, או לסדרה כולה בהנחה במחיר של 180 ₪ לחברי איגוד ו- 280 ₪ למי שאינם חברי איגוד.
ברורים – שוש מזכירת האיגוד-טל' 03-7369051
במסגרת שיתוף פעולה בין האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה לבין התכנית הלאומית למניעת אובדנות, רשמו את המועד לסדרת הרצאות ללא עלות: "מסע של הפרט, המשפחה והמטפל בהתמודדות עם אובדנות":
להלן עדכון בקול קורא של התכנית הלאומית למניעת אובדנות